Over ons

Heidi Sel – Gespecialiseerd Aromatherapeut

Mijn verhaal

Wie is Heidi Sel, specialiste aromatherapie?

Mijn naam is Heidi Sel. Ik ben getrouwd en mama van 2 prachtige tieners tevens een rasechte dierenvriend.

Het is allemaal begonnen enkele jaren geleden toen een aantal artikels over aromatherapie in een tijdschrift mijn ogen kruisten. Meteen was ik gefascineerd door het feit dat planten en bloemen zo’n krachtige werking hadden.

Tevens dat de oliën hieruit een sterk helende werking hebben voor voor allerlei veel voorkomende ongemakken.

Op slag gepassioneerd, besloot ik mij te verdiepen in dit geurrijke verhaal en na het massaal absorberen van artikels en informatie volgde al snel een professionele cursus.

De drive & passie voor etherische oliën werd alleen maar groter en de honger naar meer over aromatherapie raakt nog steeds niet gestild. 

Zo boeiend! Tevens zo helend voor zoveel mensen! 

STORY: “Achteraf herinnerde ik me dat ik als kind, tijdens bezoekjes aan de winkel met mijn ouders, steeds zelf aan alle dopjes aan het ruiken was…

Ik besliste of iets goed of slecht was op basis van… de geur!”

Graag zou ik jullie uitgebreid informeren en adviseren over hoe aromatherapie ook jouw dagelijks leven comfortabeler kan maken!

Mijn hobby is uitgegroeid in een passie en al wie er baat bij kan hebben, wil ik heel graag verder helpen!

Geurige groetjes Heidi

Tot binnenkort.

De kracht van kruiden

Helende werking

img-werkwijze-2

Deze energie kan op verschillende manieren worden opgewekt

  • Lichamelijk (sporten / voeding/ nachtrust /…)
  • Geestelijk (positive thinking / massage / meditatie /…)
  • Natuurlijk (connecties met de aarde /…)
  • Kern (je eigen waarden / doelen /…)

Deze elementen zijn essentieel voor het behouden van een goede gezondheid.

De helende recepten gemaakt door Heidi Sel zullen je leiden naar het verdrijven van negatieve gevoelens en het activeren van het afweersysteem. 

Hierdoor kan je focus leggen om lichaam en geest op een natuurlijke wijze in balans te brengen.

Hoe kan het dat geuren effect hebben op de hersens?

Een geur bevat meerdere zeer kleine moleculen. Wanneer deze in je neus terecht komen landen ze op de trilhaartjes binnen in je neus. Deze trilhaartjes staan rechtstreeks in verbinding met het hersengebied verantwoordelijk voor de reuk.

Vervolgens zorgt iedere combinatie van moleculen voor specifieke stimulatie van 1 of meerdere gedeeltes in je hersenen.

Tevens stuurt het gestimuleerde hersengebied ook een signaal naar de rest van het brein. Op die manier worden de zones binnen de hersenen, die verantwoordelijk zijn voor gedrag en emoties, ook beïnvloedt…

Conclusie: Geuren beïnvloeden jouw gedrag en emoties! Zorg er voor dat jij de juiste geuren door jouw neus laat binnenkomen…

 

img-werkwijze-3

“Where there is oil, there is hope”

Aromatherapie voor lichaam en geest

Van geuren verwacht je niet dat ze voor evenwicht, gezondheid en genezing zorgen. Toch gebruikten de oermensen en de Egyptenaren al succesvol planten met medicinale werking.

De moderne aromatherapie werd in 1937 geboren, toen de helende eigenschappen van etherische olie bevestigd en later wetenschappelijk bewezen werden.

Heidi Sel is aromatherapeute en is gepassioneerd door bloemen, planten en kruiden….

Zij werkt dagelijks met etherische oliën en ondervindt hoe ze voor rust zorgen, de energie boosten, ontspannen, het systeem verjongen, regenereren, beschermen, ontgiften.

Etherische oliën brengen lichaam en geest in balans. Laat Heidi jou daar gerust in begeleiden.

img-over-ons-pitch-1
img-over-ons-pitch-2

Ingrijpende effecten

De cliënten van Heidi worden telkens verbaasd door de ingrijpende effecten van haar behandeling. Etherische olie herstelt en geeft zuurstof aan de plaatsen in jouw lichaam die het nodig hebben. 

Heidi gebruikt ook extracten die schimmelwerend, virusremmend en antibacterieel zijn. Etherische oliën zijn inzetbaar op vele domeinen en kunnen de werking van geneesmiddelen zelfs sterk ondersteunen. 

De toepassing van helende oliën verschilt: massage, inhaleren, inname langs de mond. In een tijdsspanne van 20 minuten reageren de kleinste cellen in ons lichaam op de olie.

De werking van de etherische oliën is in de meeste gevallen bijzonder heilzaam voor het hele lichaam. 

Een wonder der natuur

Etherische olie is erg geconcentreerd. Voor een flesje van 15 ml zou er 70 kilo lavendelbloemetjes nodig zijn!

In 15 ml koud geperste zuivere citroenolie zouden meer dan 45 citroenen verwerkt zijn!

Voor 15 ml zuivere rozenolie zouden er meer dan 12.000 rozenblaadjes professioneel verwerkt worden!

(BRON: 

https://stichtingaromatherapie.nl/aromatherapie/essentiele-olien/lavendelolie/)

De aromatische stoffen in struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden bevatten levensenergie. Deze stimuleert lichaam en geest in haar eigen genezend vermogen en heft blokkades op in de energiemeridianen.

Enkele voorbeelden: citroenolie tegen hoge bloeddruk, bergamotolie tegen stress, zwarte peperolie tegen spierpijn…

Dit zijn slechts enkele toepassingen uit een eindeloos gamma van mogelijkheden welke Heidi met jou zou kunnen doornemen.

Verder is het erg belangrijk om weten dat elk lichaam anders & uniek is opgebouwd en zijn eigen behoeftes en noden heeft…

Aromatherapie leunt aan bij het gevoel van de natuurlijk geïnspireerde mens met een ‘open mind’.

Zegt een oud Chinees spreekwoord: “Nature is better than a middling doctor”.

img-over-ons-pitch-3

Wat zeggen onze klanten?

Delphine -

"De etherische lavendel olie is super!
Ik heb deze ook cadeau gedaan aan mijn dochter. Ik heb gezien op het label dat het een gecertificeerde etherische olie is en biologisch geteeld wordt. Een 100% natuurlijke olie die vrij is van dierlijke ingrediënten, rare bijwerkingen en additieven. Dit is voor mij enorm belangrijk, waarvoor dank."

Mieke -

"Iedere winter heb ik er weer last van… het lijkt wel alsof ik deze periode in winterslaap ga. De ganse dag voel ik me slap en futloos en niets lijkt me op te kunnen krikken. ‘Je moet deze eens proberen’ zei Heidi (een samenstelling van oliën tegen de winterdip). Vanaf dat ik begon met het gebruik van dit olie middeltje tegen de vermoeidheid was het slappe en futloze gevoel weg. Ik stond op, en voelde me gelijk 10x beter. En mijn humeur is er ook op verbeterd. Thanks Heidi!"

Hilde -

"Super geurtje hé! Wel opletten dat je 100% pure en zuivere etherische olie koopt want die uit de winkels is vaak rommel. Gelukkig heeft Heidi altijd de beste producten. Groetjes."

Henk -

"In het begin dacht ik; waar komt mijn vrouw nu mee af? een middel dat mij van mijn gesnurk zou moeten afhelpen? Alle trucjes die er bestaan had ik al geprobeerd, maar niets dat hielp. Sinds we de etherische oliemengeling tegen het snurken in onze slaapkamer verstuiven, heb ik geen geklaag meer over het snurken gehoord. En bij het opstaan voelt mijn gehemelte fris, niet geïrriteerd en uitgedroogd zoals vroeger. Bedankt voor de hulp!"

Contacteer ons

Stel hier je vraag

Emailadres

info@heidisel.be

Bel mij

0495 87 57 82

Facebook

Klik hier